Свјетски економски форум: Бања Лука у мрежи градова свијета

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић разговарао је у кинеском Тјанђину са професором Клаусом Швабом, оснивачем и извршним предсједником Свјетског економског форума из Давоса, једне од најпознатијих свјетских економских институција и форми окупљања јавних личности.

 Градоначелник Игор Радојичић са проф. Клаусом Швабом

Градоначелник Игор Радојичић са проф. Клаусом Швабом

Градоначелник Радојичић је са групом градоначелника из цијелог свијета разговарао са професором Швабом о могућности формирања глобалне мреже градова свијета, која би требало да прикупља и дијели искуства и најбоље праксе локалних заједница. Нарочита пажња, унутар ове мреже, била би посвећена модерним технологијама, информационим друштвима и подршци почетним бизнисима односно старт ап фирмама.

-Идеја је прихваћена од стране свих присутних градоначелника и Свјетског економског форума, тако да ће у наредном периоду бити развијана као посебан облик сарадње и повезивања градова свијета, у чему ће учествовати и Град Бања Лука – казао је градоначелник Радојичић.

Свјетски економски форум у кинеском Тјанђину, којег медији називају „љетњим Давосом“, јуче је отворио кинески премијер Ли Кећијанг.

Бања Лука је једина локална заједница из Републике Српске на овом великом форуму, који је ове године окупио више од 2.500 свјетских званичника.