Свјетска прича: Концерт Кемала Гекића у Банском двору

Kонцерт умјетника свјетског гласа и једног од најзначајнијих пијаниста данашњице Кемала Гекића,  биће одржан у концертној дворани Банског двора у суботу  20. априла, са почетком у 20.00 часова. Програм концерта обухватће композиције музичких великана Јохана Себастијана Баха, Франца Листа и Александера Силотија.

Улазнице за концерт могу се купити на билетарници Банског двора у периоду од 10.00 до 18.00 часова, по цијени од 7 КМ.

Оригиналност, убједљивост, снага интерпретације и перфектно руковање инструментом само су неки од квалитета који се приписују једном од највећих и најузбудљивијих пијаниста данашњице Кемалу Гекићу, чије свирање хвале како критичари тако и публика цијелог свијета.

Оно што га чини толико јединственим јесте његов умјетнички кредо који обухвата познавање свих чињеница потребних за реконструкцију оригиналних идеја у комадима које свира, као и моћ да их оживи пред публиком данашњице. Како кажу стручни критичари – Гекић пружа фасцинантне, бескомпромисне и увијек нове интерпретације.

Рођен је у Сплиту, дипломирао на Академију умјетности у Новом Саду, а данас живи и ради у САД као редовни професор на Међународном универзитету Флорида у Мајамију, а предавач је и на Музичкој академији “Мусашино” у Токију.