Све спремно за Сајам занимања

Све је спремно за Сајам занимања, који ће бити одржан 29. маја, са почетком у 10.00 часова у Дому омладине. Сајам је интерактивног типа, на коме ће се представити бањалучке средње школе. Средњошколци ће показати на лицу мјеста како које занимање изгледа, те разговарати са основцима зашто би требало да упишу одрђену средњу школу.

– Градска управа и Унија удружења послодаваца у партнерству с ОКЦ-ом организују једнодневни Сајам занимања, гдје је предвиђено представљање школа и занимања, дјеци и родитељима, те понуда послодаваца за стипендирање ученика, као и мјеста за обављање практичне наставе – нагласио је начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац након састанка с нечелником Одјељења за привреду Раденком Комљеновићем, представницима ОКЦ-а и Уније удружења послодаваца.

Предсједник Уније удружења послодаваца Саша Тривић је рекао да ће послодавци понудити стипендије за будуће средњошколце И додао са су имали састанке са управама школа и послодавци су спремни да опремају кабинете за практичну наставу.

 У току Сајма занимања биће организован округли сто “Привредници и школе – будућност образовања” на коме ће бити представљена нова рјешења дефинисана Законом о средњем образовању.

– Тема је повезивање привреде бањалучке регије и образовног система, модели сарадње домаћих привредника и основних и средњих школа, праксе за ученике, дуално образовање, шта могу привредници понудити школама, како да школе унаприједе наставне планове и програме праксом и теоријом, који су кадрови и стандарди знања потребни привреди – истакао је директор ОКЦ-а Саша Марковић.