Све спремно за новогодишњи спектакл

Три ноћи великих концерата са регионалним музичким звијездама – Црвеном јабуком, Јеленом Томашевић, Маријом Шерифовић и Алекдсандром Пријовић – очекује све Бањалучане и туристе за новогодишње празнике.

Према утврђеном распореду, програм све три вечери (30. и 31. децембар и 1. јануар) почиње од 18 часова наступима предгрупа, и то: Вање Мишић (од 18 до 18.45 часова), Санрајз бенда (од 19 до 19.45 часова) и Маје Манојловић (од 20 до 20. 45 часова).

Прве вечери, 30. децембра, од 21 час наступиће популарна поп пјевачица Марија Шерифовић.

У новогодишњој ноћи, 31. децембра, очекују нас концерти Јелене Томашевић од 21 до 23 часа, а затим Црвене јабуке која ће забављати присутне све до један час иза поноћи.

Први дан нове, 2020. године, од 21 час почиње велики концерт једнe од најпопуларнијих младих пјевачица Александре Пријовић.

Централна бина на којој ће бити одржани новогодишњи концерти, биће на главној градској саобраћајници између Трга Крајине и Парка „Петар Кочић“.

Спонзори новогодишњих концерата су: Кока кола, м:тел, Бањалучка пивара, Елта инвест, Нова банка и НЛБ банка.

Уз концерте познатих музичара, наши суграђани и туристи, имају прилику да посјете и „Зимску варош“ на Тргу Крајине, која нуди богат туристички и гастрономски садржај, као и дјечији програм уз велико клизалиште.

Пред новогодишње празнике, град је додатно и украшен. Свијетлећи украси постављени су дуж централне градске улице Краља Петра I Карађорђевића, на Тргу Крајине, у Парку “Петар Кочић”, кружним токовима и мостовима. И ове године, Господску улицу краси „звјездано небо“ са хиљадама лампица.

Нови накит краси и шеталиште у популарном „Паркићу“, а припремљене су и пригодне новогодишње декорације у Парку „Петар Кочић“, као кулиса за фотографисање.

Дјечија нова година

И наши најмлађи суграђани ће у 2020. годину ући распјевано и весело. Програм дјечије нове године, ове године биће одржан у „Зимској вароши“ на Тргу Крајине. Почетак је заказан тачно у подне 31. децембра, а програм почиње пјесмом у извођењу младог Бањалучанина Данила Милосављевића.

Потом ће књижевник за дјецу Јово Чулић говорити поезију и разговарати са присутним малишанима.

Услиједиће представа „Деда мразова женидба“, коју ће извести Градско позориште Јазавац.

За крај програма, планиран је музички дио, овај пут у извођењу Ђурђевданске звјездице Елене Кесић из Бање Луке.

Дочек Дјечије нове 2020. године биће уприличен, као и ранијих година, уз свечано одбројавање и Дједа Мраза. У том тренутку, у ваздух ће бити пуштено и стотину шарених балона.

Дјечија нова година је само један од сегмента богатог програма који Бања Лука припрема поводом новогодишњих празника.