Саобраћај: обнова сигнализације пред почетак нове школске године

Одјељење за саобраћај и путеве је започело активности како би, са аспекта безбједности у саобраћају, све било спремно за почетак нове школске године.

  • У току је обнављање хоризонталне саобраћајне сигнализације у зони школа, односно обиљежавање натписа „ШКОЛА“ на коловозу и пјешачких прелаза, као и контролисање исправности вертикалне саобраћајне сигнализације у зонама свих школа на градском и приградском подручју, те замјена дотрајалих и оштећених „лежећих полицајаца“ – истичу у овом одјељењу.

Поред ових активности, почетком нове школске године, спроводиће се и промотивне акције упознавања дјеце и возача да је почела школска година и да сви морају бити опрезни у саобраћају. Изнад саобраћајница ће бити постављени нови транспаренти за упозоравање возача.

  • Септембар је мјесец кад дјеца игралиште и лопту, замјене школским клупама и књигама, али још увијек нису довољно свјесна да се морају безбједно понашати на путу од куће до школе, не могу правилно да процијене брзину возила и саобраћајне ситуације и зато сви заједно морамо уложити максималан напор да не дође до нежељених посљедица – кажу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

 

 Фото: архива

Фото: архива