Сандић: Нови пут између Лауша и Паприковца биће завршен у августу

У оквиру изградње нове саобраћајнице између Лауша и Паприковца, преко некадашњег “Воћњака”, данас је почело постављање првог слоја асфалта.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић прецизирао је да радови на изградњу ове, изузетно важне саобраћајнице, вриједне 2,7 милиона КМ, улазе у завршну фазу.

  • Према досадашњем темпу радова, очекујемо да ће радови бити завршени већ идућег мјесеца – најавио је Сандић.

Он је истакао да је до сада завршен већи дио радова на саобраћајници дугој 800 метара, која ће направити нови спој између два велика насеља, од цркве на Лаушу, преко “Воћњака” па до Улице Јована Рашковића на Паприковцу.

  • У оквиру изградње ове саобраћајнице, инсталирана је и нова комунална инфраструктура с обзиром на то да је на локацији некадашњег, мјесту запуштеног воћњака планирано ново, модерно насеље са свим потребним садржајима- наглашава Сандић.

Према његовим ријечима, ускоро би требали почети и радови на изградњи кружног тока који ће нову саобраћајницу повезати са Улицом Јована Рашковића испод УКЦ на Паприковцу.

Услови за изградњу ове саобраћајнице створени су након што се Град, послије вишегодишњег судског спора, уписао у земљишне књиге као власник некадашњег „Воћњака“, а средства за изградњу обезбједила је Влада РС.