Станивуковић и Илић сагласни: Сарадња у корист грађана

Градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић и новоизабрани предсједник Скупштине града Младен Илић одржали су данас заједничку конференцију за медије, са које су поручили да су спремни на сарадњу у корист суграђана.

Честитајући најмлађем изабраном предсједнику Скупштине града, градоначелник Станивуковић казао је да је увјерен да ће имати одличну сарадњу и да ће у коначности грађанима Бање Луке – доказати колико могу млади људи.

-Бања Лука је добила најмлађе рукводство Града и историјску шансу. Са моје стране, врата су отворена и желим да покажем да млади људи нису таоци политика и одређених различитости које постоје, него ће то бити мотив да увијек проналазимо рјешења и радимо даље – навео је Станивуковић.

Како је истакао, увјерен је да ће тако бити и са стране младог предсједника Скупштине града.

-Ако ћемо судити по првој сједници, и у наредном периоду то требало би да буде миран и стабилан рад у корист грађана, али остаје да вријеме покаже – навео је он.

Градоначелник је, и овом приликом, захвалио одборницима на разумијевању када је ријеч о приједлогу нове систематизације Градске управе и избора замјеника градоначелника.

-Систематизацију приводимо крају и она ће значити да ћемо имати најмањи број одјељења до сада и тиме најекономичнију Градску управу, која ће бити најефикаснија. Уштеде су оно на чему ћемо морати бити руковођени у овом периоду, јер ће нам 2021. година бити тежа и финансијски изазовнија јер нам све посљедице које је због пандемије претрпјела економија, долазе на наплату – казао је Станивуковић.

Он је потврдио да је Бања Лука спремна да покаже солидарност и пружи подршку градовима страдалим у недавном земљотресу.

Како је најавио, због сукоба интереса одборника који је и директор предузећа „Водовод“, поднијеће жалбу надлежној скупштинској комисији.

Предсједник Скупштине града Младен Илић казао је да је данашња сједница прошла у најбољем реду, те да се нада да ће се и наставити у таквом тону и на тај начин одужити се свим грађанима, који су дали подршку новом скупштинском сазиву.

-Станивуковић и ја долазимо из два различита политичка блока, наше политике се разликују али то не може бити науштрб наших грађана. Испред нас је пуно посла. Мој и став коалиционе већине  је да се наставе оне добре ствари које су почеле у граду и не можемо да игноришемо легално изабраног градоначелника Бање Луке. Поштоваћемо један другог и несугласице ће бити рјешаване у корист грађана – истакао је Илић.

Он је изразио увјерење да ће сарадња бити добра и са Кабинетом градоначелника и свим структурама, а све у корист грађана Бање Луке.

На данашњој конференцији за медије у Градској управи, обратио се и шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Драгослав Топић.