Рекордних 135 пријава за „Прољеће у Бањалуци“

Рекордних 135 пријава пристигло је на јавни позив за организацију манифестација у оквиру новог туристичког блока под називом „Прољеће у Бањалуци“. По први пут, Градска управа расписала је јавни позив за организацију ових догађаја, сa циљем да се у периоду од почетка априла до половине јуна у Бањалуци организује што већи број атрактивних туристичких манифестација. Одабране манифестације биће суфинансиране из градског буџета.

Позив је био отворен у периоду од 17. децембра до 17. јануара, а одзив потенцијалних организатора премашио је сва очекивања.

  • Већ сада можемо рећи да имамо пријављене пројекте из свих области – културе, туризма, спорта, забаве и гастрономије. У програм ће бити укључени музички, позоришни, књижевни, ликовни, филмски, плесни, фолклорни, туристички и спортски садржаји, односно манифестације и пројекти који одражавају традиционалне културне и умјетничке вриједности, као и савремене токове у свим облицима умјетности и културе – истичу у Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику.

Прошлогодишљи блок догађаја „Прољеће у Бањалуци“ који је организован од априла до јуна 2019. године, донио је вишеструке користи нашем граду, укључујући и раст потрошње.

  • Велики број пријава на овогдишњи јавни позив можемо тумачити и одличним резултатима који су остварени прошле године. У поменутом периоду, забиљежен је раст прихода у туризму и хотелијерству од 4,5 милиона КМ у односу на годину раније. Прошле године смо у оквиру „Прољећа“ организовали око 90 догађаја у чијој припреми и организацији је учествовало око 14.000 људи – речено је у надлежном одјељењу.

Из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику додају да је циљ организације „Прољећа у Бањалуци“, са једне стране, да се домаћим грађанима понуде занимљиви и нови садржаји, а са друге стране – да се туристима понуди догађаји по којима ће памтити боравак у Бањалуци и који ће их и сљедећих година враћати у наш град.