Рекавице: 120 домаћинстава добило воду

Изградњом нове водоводне мреже на подручју Рекавица, за око 120 домаћинстава, обезбијеђено је стабилно водоснабдијевање, у оквиру великог плана чији је циљ да у идуће три године 95 одсто села у околини Бање Луке буде покривено водоснабдијевањем из градског водовода.

  • Водоводни подсистем „Рекавице 1“ ових дана је пуштен у пробни рад, а 120 домаћинстава која су до сада имала велике проблеме у снабдијевању водом, што је посебно било изражено током љета, имаће стабилно водоснадбијевање – казао је Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове.

У оквиру овог пројекта, за који је из градског буџета издвојено више од 410.000 KМ, изграђена је нова дистрибутивна мрежа, пумпне станице и резервоари.

Билчар додаје да се изградња овог подсистема показала као врло добро рјешење не само због потрошача који нису имали редовно водоснабдијевање, већ и као предуслов за боље водоснабдијевање потрошача у Доњим Kолима, који, такође, имају јако слабо снадбијевање водом.

  • Како би био ријешен и тај проблем, већ се ради на пројектној документацији за проширење мреже и изградњу резервоара „Доња Kола“ који ће обезбиједити континуирано снабдијевање потрошача у водоводном систему Бањица, низводно од Рекавица према Доњим Kолима – нагласио је Билчар.

Како је планирано, у року од три године биће изграђена нова, велика мрежа водовода по рубним градским и сеоским подручјима. Радови на реализацији овог пројекта започели су недавно, почетком изградње мреже од 56 километара нових водовода, у што ће током ове и идуће године бити уложено 7,8 милиона КМ. По окончању овог пројекта, услиједиће још двије фазе овог посла, а комплетан посао би требало да буде завршен у року од три године.

 

 Фото: архива

Фото: архива