Ревија представа у Градском позоришту „Јазавац“

Ревијом представа са редовног репертоара, Градско позориште „Јазавац“ ће отворити позоришну сезону 2018/19.  Захваљујући сарадњи са компанијом „Микрофин“ цијена улазница за све представе је 3 КМ.

– Током септембра, представе нашег позоришта биће изведене и у Сарајеву, Бањи Врућици и Бугојну. У Сарајево идемо са представом полазника Студија “Јазавац” под називом “Контролни” под менторством Николине Фригановић, која ће бити изведена на Интернационалном фестивалу средњошколског стваралаштва,  једном од најзначајнијих регионалних фестивала за младе позоришне ствараоце.  У Бањи Врућици биће изведена представа ПМС – Постмушки стрес 20. Септембра, а на овогодишњим Сусретима позоришта/казалишта лутака БиХ у Бугојну, 26. Септембра, представићемо се представом “Какос у постале ружне речи” у режији Александре Спасојевић – кажу у ГП “Јазавац”.

Паралелно са отварањем сезоне, у овом градском театру завршавају и припреме за овогодишњи фестивал младог глумца “Заплет”. И ове године фестивал ће бити отворен премијерном представом “Јазавца”, а то ће ове године бити представа “Таксиметар”, по тексту словеначког аутора Горана Војновића у режији Слободана Перишића у којој играју Жељко Стјепановић и Александар Руњић. У питању је трагикомична прича о људима који се нису снашли у транзицији испричана кроз сукоб генерација.  Поред домаће представе, на фестивалу ће публика моћи видјети и представе Атељеа 212, Београдског драмског позоришта, Театра ЕXИТ, Театра Комедија из Скопља и Народног позоришта РС.