Рафтинг Еурокуп „Меморијал Бранка Штулић 2018“ за викенд

Током наредног викенда, двадесет тимова у мушкој и женској конкуренцији, одмјериће снагу и умијеће на буковима Врбаса. Рафтинг клуб Кањон и ријека Врбас угостиће најбоље европске рафтере из Чешке, Румуније, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Бугарске и БиХ, који ће учествовати на рафтинг Еурокупу “Меморијал Бранка Штулић 2018”.

Такмичење ће се одвијати у три дисциплине: слалом, спринт и спуст, у категорији Р4. Слаломске трке и спринт су на програму у суботу од 10.00 до 13.00 часова у кањону Тијесно, док је спуст на распореду у недјељу од 10.00 до 12.00 часова. У недјељу, тачно у подне биће уприличена церемонија додјеле признања и пехара.

Ово такмичење организује се у част трагично настрадале Бранке Штулић, капитена женске екипе Рафтинг клуба Кањон, која је 2010. настрадала на такмичењу у Италији.

Због одржавања овог такмичења, у суботу 2. јуна, саобраћај на магистралном путу М16 Бања Лука – Јајце одвијаће се једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила у периоду од 9.00 до 14.00 часова, на локалитету Тијесно.