Расписан јавни позив за додјелу Кочићеве награде за 2018. годину

Организациони одбор за прославу манифестације „53. Кочићев збор“ расписао је данас, 11. јуна Јавни позив за додјелу Кочићеве награде за 2018. годину. Рок за подношење приједлога је 30. јуни.

Кочићева награда додјељује се за дјела из области српског језика и књижевности угледном књижевнику, за цјелокупно књижевно дјело писано на српском језику (приповијетка, драма, роман, поезија, есејистика и преводилаштво), а које одликује кочићевски слободарски дух, чистота и пуноћа српског језика, као и високоестетске умјетничке вриједности.

Кочићева награда састоји се од Повеље и новчаног износа у висини од 3.000 КМ.

Кочићеву награду лауреату уручује предсједник Организационог одбора за прославу манифестације „53. Кочићев збор“ на свечаној академији у вријеме манифестације Кочићев збор.

Кандидата за Кочићеву награду могу предложити: удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности, те појединци, али уз обавезу да приједлог буде достављен у писаној форми са образложењем.

Приједлози се достављају у Одјељење за културу, туризам и социјалну политику Градске управе Града Бања Лука путем Пријемне канцеларије Градске управе Града Бања Лука, канцеларија 14, у затвореној коверти, са назнаком: за додјелу Кочићеве награде за 2018. годину или путем поште – препоручено, на адресу: Град Бања Лука, Градска управа, Одјељење за културу, туризам и социјалну политику, Трг српских владара 1, 78 000 Бања Лука.

Погледајте:

 Добитник Кочићеве награде за 2017. годину: књижевник Коља Мићевић

Добитник Кочићеве награде за 2017. годину: књижевник Коља Мићевић

Јавни позив

Погледај

Правилник

Погледај