Расписан тендер: На помолу рјешење проблема водоснабдијевања Јагара

Градска управа интензивирала је рјешавање проблема недостатка воде виших дијелова насеља Јагаре, како би мјештани послије више деценија имали стабилно водоснабдијевање.

Прва степеница у реализацији овог великог пројекта, којег мјештани очекују годинама, јесте јавна набавка за извођача радова за изградњу водоводног система Јагаре која је расписана јуче.

Према тендерској документацији, процијењена вриједност радова износи око 650.000 КМ.

Како су навели из надлежног Одјељења за комуналне послове, предвиђена је изградња примарног дијела водоводног система у Јагарама, што подразумијева два резервоара, двије пумпне станице, те доводне и потисне цјевоводе.

Изградњом примарне мреже створиће се услови за изградњу појединачних кракова секундарне мреже.

-Насеље Јагаре, које се налази у МЗ Карановац, нема адекватно рјешење питања водоснабдијевања. С обзиром на то да на предметном подручју нема изворишта значајнијег капацитета потребно је изградити водовод који би преузимао одређену количину воде са градског воодвода у Карановцу. Вода би се даље дизала пумпама до одређених кота (два резервоара) са којих би се снабдијевали засеоци: Долови – Кајкути, Јагаре – Врањеши, Малетићи, Крчмари, Додици, Пеуље, Бановићи, Шкорићи и Томићи – појаснили су из ресорног одјељења.

 Фото илустрација

Фото илустрација