Расписан тендер за спортску дворану на Старчевици

Град Бања Лука расписао је тендер за изградњу спортске дворане на Старчевици, првог објекта ове врсте у највећем градском насељу. Ово је друга спортска дворана која ће бити изграђена у посљедње двије године.

У изградњу нове дворане биће уложено 850.000 КМ, а објекат ће бити лоциран уз недавно проширену Основну школу „Бранко Радичевић“. Како је планирано, дворану ће примарно да користи школа, али, у расположивим терминима, биће доступна за спортисте и клубове.

Према пројекту, дворана ће се простирати на 1.125 метара квадратних. У централном дијелу планирана је сала за физичко васпитање, те просторије за одлагање спортских реквизита и свлачионице са тоалетима и тушевима.

Предвиђено је да градња нове дворане траје око годину дана.

Прошле године, Бања Лука је добила још једну спортску дворану, и то пренамјеном некадашњег „Шопинг центра“ у Јеврејској улици. Отварањем ове дворане, створени су знатано бољи услови за дјеловање бројних спортских клубова, који су раније имали хронични проблем са организацијом тренинга.

Упоредо са Старчевицом, Град намјерава изградити још једну нову спортску дворану, и то уз Основну школу „Свети Сава“ на Лаушу.

 Графички приказ

Графички приказ