Расписан конкурс за додјелу ученичких стипендија

Град Бања Лука расписује конкурс за додјелу стипендија ученицима средњих школа. Као и ранијих година, тако и ове, биће додијљене три врсте стипендија: према социјалном статусу, за успјех у школи и за десфицитарна занимања. Пријаве на конкурс, са потребном документацијом, достављају се Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт, путем пријемне канцеларије Градске управе.

Планирано је да у наредној школској/академској години из буџета буде издвојено 1,6 милиона КМ за ученичке и студентске стипендије. Ученичка стипендија на основу успјеха у школи и према социјалном статусу износи 80 КМ, а за дефицитарна занимања 160 КМ. Дефицитарна занимања за наредну школску годину су за ученике средњих школа: варилац, каменорезац и техничар моделар обуће.

Конкурс је отворен до 3. октобра 2018. године, а обрасци за подношење захтјева за стипендију могу се преузети испред пријемне канцеларије у Градској управи (претинац број 64), или на линку испод текста.

Све информације о јавном конкурсу заинтересовани могу добити путеем телефона број: 051/244-496 или директно у канцеларији број 23 Градске урпаве.

Документи:

ОБРАЗАЦ

О ЈАВНОМ КОНКУРСУ