Раскрсница Паве Радана–Драгише Васића: Безбједнија за саобраћај

Реализоване су активности на повећању безбједности одвијања саобраћаја на раскрсници улица Паве Радана – Драгише Васића, односно постављени су тзв. „лежећи полицајци“ на главном правцу, уз прописану вертикалну саобраћајну сигнализацију.

Из Одјељења за саобраћај и путеве појашњавају да је у посљедњем временском периоду, дошло је до погоршања нивоа безбједности саобраћаја у овом дијелу Нове вароши, а што је проузроковано повећаним обимом саобраћаја због новоизграђених стамбено-пословних објеката. Анализа коју је провело ово одјељење је утврдила кретање возила повећаном брзином у Улици Паве Радана.

-Овом треба придодати, лошу прегледност саме раскрснице проузроуковану индивидуалним објектима који су изграђени прије много година и интензивне пјешачке токове због близине школе од стране ђака, који су угрожени и поред обострано изграђених тротоара. Током протекле године, забиљежен је повећан број саобраћајних незгода и велики број конфликтних ситуација – рекли су из надлежног одјељења.

Како су истакли, постављени „лежећи полицајци“ представљају прелазно рјешење до привођења регулационог плана овог подручја крајњој намјени, а који предвиђа изградњу саобраћајнице од недовршене кружне раскрснице (код „Старог храста“) поред изграђеног стамбеног објекта до Улице Првог крајишког корпуса.

-Након завршетка ове инфраструктуре, анализираће се могућност за формирање једносмјерног начина одвијања саобраћаја унутар насеља, на начин да Улица Паве Радана, новоизграђена саобраћајница и Улица Светозара Марковића (која спаја ове двије саобраћајнице) буду једносмјерне чиме ће се смањити број конфликтних тачака на проблематичној раскрсници улица Паве Радана–Драгиша Васића – закључили су из ресорног одјељења.