Радојичић: Једна од градских улица биће названа по Маријану Бенешу

Градоначелник Бањe Луке Игор Радојичић, изјавио је данас да би једна од бањалучких улица требалo да понесе назив по Маријану Бенешу, једном од највећих спортиста у историји града.

У обраћању на данашњој сједници Скупштине града, која је почела минутом ћутања за преминулог Бенеша, Радојичић је нагласио да су стекли услови да једна од улица понесе име преминулог бокерског шампиона и најавио да би то ускоро могло бити и урађено.

Он је објаснио да, према устаљеној процедури, та иницијатива мора бити упућена градској комисији за називе улица, коју чине историчари и стручњаци разних профила у чијој је надлежности да одлучују о томе питању и да о томе обавијесте Скупштину града.

– Након што се добије став комисије, коначну одлуку доноси градска Скупштина. Лично, сматрам да су створени услови за то и да то треба урадити – рекао је Радојичић.

Уједно, он је најавио да ће Град Бања Лука, у договору са породицом преминулог Бенеша, у петак у Културном центру Бански двор организовати комеморацију поводом одласка једног од највећих бањалучких спортиста свих времена. Комеморација ће бити одржана са почетком у 11.00 часова.

 Минут ћутања у Скупштини града

Минут ћутања у Скупштини града