Радојичић у Бронзаном мајдану: Почела исплата штете настале у поплавама

Градоначелник Игор Радојичић посјетио је данас Мјесну заједницу Бронзани мајдан, гдје је разговарао са мјештанима о актуелним пројектима на том подручју и о исплати накнаде пољопривредницима, који су претрпјели веће штете на усјевима током обилних мајских падавина.

– Град је раније донио одлуку да помогне суграђанима са надокнадом дијела штете на пољопривредним усјевима и исплата је почела ове седмице. На овом простору су биле највеће штете на усјевима и ове надокнаде су само један вид подршке становништву – рекао је Радојичић, истичући да је то само један од повода посјете овој МЗ.

Веома важно питање за тај крај, водоснабдијевање, биће ријешено изградњом крака подсистема у оквиру великог водоводног система  „Црно врело“  ка Бронзаном мајдану.

-Имамо аранжман са ЕБРД-ом за пројекте водоснабдијевања и један од кракова који треба да се почне радити, јесте овај према великом простору Бронзаног мајдана, који се чека дуго времена. Очекујемо да градња тог крака почне у септембру – нагласио је Радојичић.

Градоначелник је додао да су у тој МЗ ових дана почели и радови на школи у оквиру великог пројекта обнове школа на подручју града.

-Санира се кров на школском објекту, као и санитарни чворови. Дакле, има неколико послова који се раде на овом подручју, а желимо послушати и грађане ако имају још неке приједлоге – закључио је Радојичић.

Одборник у Скупштини града Драгомир Батар казао је да је овај сусрет један од начина да се мјештани упознају, прије свега, са процесом додјеле помоћи за штете, али и о другим активностима које су у току или се планирају за наредни период.

-До сада, нисмо примали сличне накнаде за настале штете на пољопривредним усјевима и зато је наша захвалност градоначелнику још већа. Такође, од преузимања мандата актуелна градска администрација, послије вишегодишњег застоја, активирала је пројекат “Црно врело” који је веома значајан за мјештане овог краја – рекао је Батар.