Радојичић: Утврђени приоритети за ову и идућу годину

Градоначелник Бањe Луке Игор Радојичић, изјавио је данас да је руководство Градске управе утврдило проритете за ову и идућу годину, с циљем трансформације града у регионални цетар са великим развојном перспективом. Сумирајући резултате стратешког савјетовања Градске ураве, Радојичић је утврдио да су приоритети за ову и идућу годину подијељени у четири цјелине.
Први блок се односи на капиталне инвестиције, гдје смо конципирали све програме инфратсруктуре у граду – саобраћај, водоснабдјевање, друштвене садржаје и слично. Други блок чине јавни догађаји, јер град треба да живи и понуди доста садржаја сопственом становништву, али и да буде атрактиван за долазак туриста. То су „Прољеће у Бањалуци“, „Љето у Бањалуци“, Кочићев збор, низ фестивала и других догађања – рекао је Радојичић.
 

Он је додао да ће трећи блок обухватити интеракцију са грађанима, кроз низ акција са организацијама цивилног друштва те кроз мале интервенције на хуманизацији простора.

Овај блок послова је релативно нов и њиме желимо да додатно радимо на контакту са грађанима. Четврти блок је реформисање јавне управе пошто је пред нама доношење низа аката који би требало да побољшају ефикасност рада Градске управе, те реструктурисање четири јавна предузећа и побољшање и модернизација услуга у интересу грађана – закључио је Радојичић.