Радојичић: Суфицит у градској каси од 12 милиона КМ

Град Бања Лукa је у првих шест мјесеци ове године остварио суфицит од 12 милиона КМ, што показује да се градским финансијама домаћински управља, изјавио је градоначелник Игор Радојичић, послије данашње сједнице скупштинског колегијума.

Према његовим ријечима, на идућој сједници Скупштине града, заказаној за 5. септембар, наћи ће се, између осталог, и извјештај о извршењу градског буџета, у којем је наведен остварени суфицит од 16 милиона КМ, што укључује и емитоване градске обвезнице за инфраструктурне пројекте од шест милиона КМ.

– Поред тога, на идућој сједници Скупштине града наћи ће се и приједлог одлуке о социјалном становању, што подразумијева градњу станова за социјално угрожене породице. Те породице ће имати и право на субвенцију станарине – рекао је Радојичић и подсјетио да се у Куљанима већ граде овакви објекти.

Он је, између осталог, најавио да ће се на идућој сједници Скупштине града наћи и нацрт регулационог плана за централно подручје града, који ће у скупштинску процедуру поново упућен у форми нацрта. Према његовим ријечима, нацрт је умногоме измјењен у односу на првобитни документ послије бројних приједлога који су упутили заинтересовани грађани.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, најавио је да ће се на идућој сједици градског парламента наћи укупно 40 тачака дневног реда, међу њима и она која се односи на будућу рејонску пијацу у насељу Лазарево, која је годинама неуређена и без икакве функције. Тај простор ће, према Талићевим ријечима, бити поново оживљен као рејонска пијаца, а цијелим послом руководиће Центар за развој пољопривреде и села.

– Ова активност, која је плод дугогодишњег залагања у Скупштини, предтваљаће велики подстицај за наше пољопривредне произвођаче, који ће бити у рилици да на овом простору пласирају своје производе – рекао је Талић и додао да би на идућој скупштини требало да буде „откочен“ и планирани пројекат изградње амбуланте и вртића у насељу Петрићевац.