Радојичић: Припремљени бројни програми за најстарије

Однедавно, бањалучки пензионери имају могућност за разне друштвене активности, кроз програм „Здраво старење“, који финансира Град Бања Лука, изјавио је градоначелник Игор Радојичић, током данашње посјете градској организацији Удружења пензионера.

Током посјете, Радојичић је нагласио да Град кроз програм „Бања Лука људског лица“ спроводи неколико великих пројеката у које је укључена и најстарија популација.

  • Поред суфинансирања програмских активности удружења, ове године смо сарадању проширили низом нових програма који се односе на особе треће животне доби. Један од пројеката је „Здраво старење“ гдје имамо масован одзив пензионера у свим мјесним заједницама. Други велики програм је „За твоје добро“ гдје имамо бесплатне превентивне здравствене прегледе, а у тај програм је укључен и дио пензионера до 70 година старости – рекао је градоначелник.

Он је напоменуо да је основни циљ ових активности да се старија лица не осјећају усамљено и изоловано од друштва, већ да им се омогући дружење и квалитетно попуњавање слободног времена.

  • Разговарали смо и о кориштењу друштвених простора у мјесним заједницама. Гдје год имамо простор за друштвене активности, било да је раније изграђен или је нов, тај простор је на располагању и градском Удружењу пензионера – казао је Радојичић.

Предсједник Удружења пензионера града Бање Луке, Никола Гојковић, изразио је задовољство досадањом сарадњом са Градском управом.

– Добра сарадња са Градском управом може произвести низ добрих ствари за пензионере, од дружења, прострорија, излета и слично, што је од великог значаја за око 42.000 бањалучких пензионера – изјавио је Гојковић.