Радојичић потписао са ЕБРД-ом услове кредита за градњу нових водовода

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић данас је у Лондону са представницима Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) потписао писмо намјера о условима кредита у износу од осам милиона КМ, намијењеном за градњу водовода и канализационе мреже.

Овај аранжман, у највећем дијелу, односи се на наставак великог водоводног система „Црно врело“, које треба да доведе воду за 20.000 потрошача са рубних дијелова Бање Луке и Приједора. Захваљујући овом кредиту, обезбјеђен је новац за изградњу три подсистема у оквиру „Црног врела“. Конкретно, то значи да ће воду добити становници Бронзаног мајдана, Пискавице, Славићке и Радосавске, те још неколико села, обухваћених овим системом, чија је градња, послије вишегодишње блокаде, настављена 2017. године.

-Поред тога, кредит ЕБРД-а биће искориштен за завршетак вововодних пројеката „Чесма 3“, и „Чесма 4“, водовод у Зеленом виру, канализациону мрежу на подручју Лауша и још неколико пројеката – истакао је Радојичић.

Он је пренио да је са представницима ЕБРД-а разговорано и обезбјеђењу додатних, бесповратних средстава за пројекте водовода и канализације, али и њиховој финансијској подршци за градњу пилот пројеката у оквиру будућег система за пречишћавање отпадних вода.