Радојичић: Нови водоводи и друштвени домови за поткозарска села

Град улаже значајне напоре да побољша и животне услове мјештана поткозарских села. Рјешавамо највећи проблем овог краја, а то је водоснабдијевање. Радимо водоводе до Горње Пискавице, Радосавске, Верића и Мишиног хана. Изјавио је ово градоначелник Игор Радојичић, приликом посјете манифестацији „14. Козарске покладе“ која је одржана данас у поткозарском селу Бистрица.

Према његовим ријечима, Град има одличну сарадњу са свим културно-умјетничким друштвима и удружењима са тих простора.

-За све њих и мјештане поткозарског краја обнављамо и градимо нове домове, па је тако обновљен дом у Верићима и Мишином хану, тренутно радимо у Пискавици и до краја године очекује нас градња новог дома у Горњој Пискавици – навео је Радојичић.

Говорећи о „Козарским покладама“, он је казао да је то лијеп народни обичај током којег се бројни суграђани окупљају и друже посљедњи мрсни дан пред велики Васкршњ пост.

Казао је да Бања Лука и Приједор заједнички подржавају ту манифестацију.

Ова традиционална етно-туристичко-вјерска манифестација, почела је јутрос служењем свете архијерејске литургије у храму Светог Пророка Илије у Бистрици.

Након тога, многобројни грађани могли су да уживају у богатом забавном програму и гастрономским ђаконијама, које су припремиле домаћице поткозарских села.

Организатори данашње манифестације су Српска православна црквена општина Бистрица (Бистрица – Верићи) и туристичке организације Бање Луке и Приједора.