Радојичић: Нове школске дворане на Старчевици и Лаушу

Град Бања Лука је у посљедње три године предузео бројне активностти на обнови школске инфраструктуре на цјелокупном подручју Бање Луке, укључујући и сеоске школе, а у овој години нац очекује још један велики пројекат – изградња нове спорске дворане за Основну школу “Бранко Радичевић” на Старчевици, изјавио је данас градоначелник Игор Радојичић.

Током посјете ОШ “Борисав Станковић” у Лазареву, Радојичић је међу најзначајније овогодишње пројекте на школским објектима, издвојио планирану изградњу нове спортске дворане за потребе ОШ “Бранко Радичевић”, коју ће, поред ђака, користити и спортски клубови.

  • Заједно са Владом РС, протеклих година смо много радили на побољашњу услова у основним школама. Ова година биће обиљежена изградњом нових спортских дворана, јер је при крају избор извођача радова за дворану на Старчевици, а вјерујем да ћемо до краја године добити извођача и за нову дворану уз ОШ „Свети Сава“ на Лаушу – казао је Радојичић на данашњој свечаности у Лазареву, посвећној школској слави – Светом Сави.

Он је подсјетио да је прошле године рађено и на санацији ОШ „Борисав Станковић“ у Лазареву, те да је у њеном дворишту, између осталог, изграђено и дјечије игралиште. У овом насељу, навео је Радојичић, ове године ће бити изграђено још једно игралиште, и то уз школу „Иван Горан Ковачић“.

Директор ОШ „Борисав Станковић“ Раде Крецељ истакао је да ову школу тренутно похађа око 700 ученика, те да су услови за одржавање наставе на одличном нивоу.