Радојичић на састанку са НЛБ групом: Имамо финансијски план за идућих 10 година

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, разговарао је данас са представницима НЛБ групe, коју је предводио предсједник управе ове групације Блаж Бродњак.

 

Након састанка, Радојичић је изјавио да је актуелна градска администрација од краја 2016. године успоставила праксу да пословне и финансијске партнере упознаје са новим политикама, стањем јавних финансија и плановима за наредни период.

-Задовољство ми је да поздравим једну од најјачих групација у региону која је један од наших партнера. Градска управа настоји да са пословном заједницом и финансијским сектором има партнерски однос, како би их информисали о свим нашим будућим плановима и пројектима, те их мотивисали да прате те наше планове – казао је Радојичић.

НЛБ групација својевремено је учествовала и у реструктурисању градског дуга као један од понуђача чланова конзорцијума, а и у овогодишњој емисији обвезница, које је Град емитоаво у износу од шест милиона КМ за пет капиталних пројеката.

-Имамо намјеру да наставимо са сличном политиком. Град Бања Лука има врло јасну финансијску слику за наредних десетак година, а она и даље подразумијева партнерство са финансијским сектором. За капитална улагања и крупне пројекте требаће нам партнери који ће моћи да нас прате под повољним условима, а НЛБ групацију у том смислу видимо као једног од нашег досадашњих али и будућих партнера – нагласио је Радојичић.

Блаж Бродњак, предсједник управе НЛБ групације, казао је да поздрављају визију и амбицију Града Бања Лука.

-Градоначелник Радојичић нам је данас представио како види град у будућем периоду и веселимо се том развоју и што ћемо имати прилику да у томе учествујемо – казао је Бродњак.

Радован Бајић, предсједник управе НЛБ Бања Лука, рекао је да ово била редовна размјена годишњих искустава са градоначелником Радојичићем, који, како је истакао, има један нови смјер у управљању градом.

-Срећни смо што је то управљање једно од најуспјешнијих, а и ми смо једна од банака која је најуспјешнија у БиХ. Заинтересовани смо не само за финансијске трансакције у граду, него и за општи развој јер нам је сједиште овдје и ми живимо у овом граду. Наравно да смо срећни због начина на који се град сада води и развоја који очекујемо и који смо већ доживјели – нагласио је Бајић.