Радојичић на додјели диплома софтверске академије „Ланака“

Данашње тржиште радне снаге захтијева нова занимања и непрестано мијењање профила вјештина, квалификација и искустава, поручено је данас у компанији Ланако на свечаној додјели диплома другој генерацији полазника софтверске академије „Итивити“ коју је организовала ова компанија.

Свечаном уручењу диплома присуствовао је и градоначелник Игор Радојичић, који је подржао напоре да се оспособе кадрови за занимања у информатичком сектору.

– Важно нам је да млади људи остану овдје, а додатна предност је што овај посао могу радити из своје куће за било коју компанију у свијету. Тренутно, ми немамо довољно кадра у информатичком сектору, јер се кроз редовно школско и факултетско образовање не може оспособити довољан број људи за овај посао. Управо из тог разлога, добро је што постоје академије попут ове како би оспособили што већи број људи за рад у овом сектору – рекао је Радојичић.

Генерални менаџер „Ланака“ Небојша Нинић, рекао је да су данас 23 полазника ове академије добили дипломе те изразио наду да ће већина њих и остати да ради у овој компанији.

– Наша порука је да се уз марљив рад, стално учење и усавршавање може постићи све. Овом академијом сами креирамо неопходан кадар у нашем сектору, а млади и талентовани кадрови на прави начин долазе у контакт са најбитнијим аспектима процеса дигиталне трансформације, а са основним циљем достизања њиховог пуног потенцијала у времену које је пред нама – закључио је Нинић.

Софтверска академија „ИТивити“ је трајала осам мјесеци, а на конкурс је пристигло преко 250 пријава.