Радови вриједни 670.000 КМ: Темељна обнова ОШ „Бранко Ћопић“

У оквиру овогодишњег великог плана обнове школских објекта, у току су обимни радови на објекту школе „Бранко Ћопић“ у Борику, за шта је кроз пројекат енергетске ефикасности обезбијеђено око 670.000 КМ.

Од радова, предвиђено је постављање топлотне изолације на фасадне зидове и равни кров објекта, замјена дијела вањских прозора на објекту фискултурне сале, те уградња термостатских вентила и пумпи.

Истовремено, у темељну реконструкцију улази и једна од најстаријих бањалучких основних школа, „Змај Јова Јовановић“, која ће бити потпуно обновљена.

Радови на овој школи ће коштати нешто више од милион КМ и обезбијеђени су такође кроз пројекат „Енергетске ефикасности“. Од енергетских мјера на овој школи, планирана је замјена постојећих вањских прозора и врата, као и постављање топлотне изолације на фасадне зидове и кров објекта.

У оквиру овогодишње обнове школа, у току је градња спортске дворане ОШ „Бранко Радичевић“ на Старчевици, за шта је издвојено 950.000 КМ.

Уз ове двије, радови се изводе и у и подручној школи у Павловцу, средњој Економској школи, а недавно су успјешно окончани у школи у Стричићима која је добила нову столарију и обновљену фискултурну салу.

Како су потврдили у Одјељену за образовање, здравство, омладину и спорт – радови су планирани и у Основној школи „Бранислав Нушић“ и подручној школи у Дракулићу, за шта су у току процедуре јавних набавки. Уз школу у Борковићима планирана је градња дјечијег игралишта.

Свеукупно,  6,5 милиона КМ биће издвојено ове године за реконструкцију или градњу 17 школских или предшколских објеката. Средства су обезбиједили Град, Свјетска банка кроз пројекат „Енергетске ефикасности“ који имплементира Министраство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, затим Министарставо просвјете и културе РС, УНДП, Влада Србије и јапанска Владе.