Радно вријеме за божићне празнике и за Дан Републике

Градска управа неће радити у сриједу и четвртак, 6. и 7. јануара када се обиљежава вјерски празник Бадњи дан и православни Божић. Нерадни дан je и субота, 9. јануар када се обиљежава Дан Републике Српске.

„Вјерници православне вјероисповијести, према Закону о празницима РС, имају право на плаћени изостанак са радног мјеста на Бадњи дан и Божић, односно 6. и 7. јануара“, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

У дане празника Републике, не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

На републички празник, у складу са Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима, који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града Бање Луке могу само да раде: у времену од 00.00 до 24.00 часа правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, и продаја истих; трговински објекти типа „драгстор“ и трговински објекти у аутобуским и жељезничким станицама и на бензинским пумпним станицама, те у времену од 8.00 до 21.00 час – трговине на мало погребном опремом.

Угоститељским објектима дозвољено је да раде у складу са радним временом прописаним закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације.

Из Одјељења за општу управу напомињу да ће за евентуалне хитне случајеве смрти лица чија је тијела потребно хитно превести ван територије БиХ, бити организовано телефонско дежурство матичара 6. и 7. јануара. Матичари се могу контактирати 6. јануара, од 8.00 до 12.00 часова и 7. јануара од 8.00 до 10.00 часова – путем телефона број: 066/ 938-836.

Градски и приградски превоз за вријеме празника возиће путнике по празничном режиму, односно исто као и недјељом.

Рад служби Дома здравља Бања Лука за вријеме предстојећих празника погледајте ОВДЈЕ.