Радионица о грађанском активизму

Градска организација ампутираца „УДАС“ организоваће јавни скуп под називом „Грађанско учешће у доношењу одлука на локалном нивоу“, који ће бити одржан у четвртак 10. децембра 2020. године, са почетком у 10.00 часова, у бањалучком хотелу „Кортјард Мериот“.

На овом догађају учешће ће узети представници организација особа са инвалидитетом са подручја Бање Луке који ће бити укључени у радну групу за израду извјештаја о напретку спровођења Акционог плана за унaпређење положаја особа са инвалидитетом за период 2020-2026. године.

Радионица ће омогућити да учесници усвоје различита знања као што су како грађански одлучивати и покренути грађански активизам; како промовисати активности ОЦД у сарадњи са локалним властима и како усвајити знање и вјештине из области грађанског активизма.

Наведени скуп представља дио активности пројекта „Заједнице различитих, али равноправних грађана“ који подржава Европска унија, а суфинансира Град Бања Лука. Пројекат реализује Организација ампутираца „УДАС“ у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Удружењем грађана “Нешто више“ из Сарајева.

Због примјене и препорука епидемиолошких мјера, ограничен је број особа које могу присуствовати скупу.