Пројекат од 400.000 КМ: Гради се нови водовод за Рекавице

Изградња водоводне мреже подсистема Рекавице 1, у оквиру регионалног водовода „Бањица“, требало би да почне ускоро. Послије више неуспјешних тендера, ових дана коначно је изабран извођач ових радова вриједних око 409.000 КМ.

Путем јавног тендера као најповољнији изабрана је група понуђача којег чине предузећа „Нискоградња“ и „Корс“.

Како су навели из ресорног одјељења, нови подсистем ће се састојати од новог доводног, потисног и дијела новог дистрибутивног цјевовода, нове пумпне станице и резервоара, а постојећа дистрибутивна мрежа на дијелу који има проблем у водоснабдијевању би била преспојена на нове дијелове подсистема.

Формирање овог новог подсистема је једна од мјера за побољшање снабдијевања водом МЗ Рекавице 1, до које се дошло послије урађене детаљне анализе комплетне мреже.

Подсјећамо да се проблем водоснабдијевања на овом подручју јавља у љетном периоду, када се повећа потрошња воде, због чега долази до значајног пада притиска у дијеловима мреже.

-Тиме насеља која се налазе на вишим надморским висинама остају без воде или су притисци сувише мали, те је испоручена количина воде незнатна. Овај проблем је посебно изражен у Рекавицама, гдје домаћинства у љетном периоду могу имати воду само у ноћним сатима, односно уз честе редукције – појаснили су у надлежном одјељењу.

У настојању да домаћинства Рекавица коначно добију стабилно водоснадбијевање и у љетном периоду, још прошле године покренуте су активности на побољшању водоснабдијевања становништа Мјесне заједнице Рекавице 1. Нажалост, више пута су понављани поступци јавне набавке за избор извођача радова.

 Фото архива

Фото архива