Пројекат од 1,2 милиона КМ: При крају изградња пута за Пријечане

Нова дионица пута за Пријечане, у чију је изградњу уложено 1,2 милиона КМ, требала би бити завршена за неколико дана, након што је јуче почело постављање завршног слоја асфалта. Прошле године, већ је урађен један километар ове саобраћајнице, а већ се ради и на припремама за наставак овог пројекта, даље према центру Пријечана.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић истиче да је овај, некада оштећени и уски пут, претворен у модерну градску саобраћајницу, са свом припадајућом инфраструктуром.

Он истиче да је на овој дионици урађен до сада велики посао, прије свега, санацијом великог клизишта уз обалу Врбаса у дужини од 200 метара које је често отежавало саобраћај овом дионицом.

– Уз нову саобраћајницу у дужини од 500 метара, на потезу од “Ловачког бара” према Пријечанима, урађен је водовод и канализација, пјешачка стаза, јавна расвјета и аутобуско стајалиште. У наредним данима радиће се на постављању одбојне заштитне ограде и саобраћајне сигнализације – казао је Сандић.

Он је нагласио да се, завршетком ове дионице, стварају услови за даљи наставак овог пројекта, за шта је већ урађена техничка документација.

Ови радови, који су дио инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“, почели су након што је прошле године већ изграђен један километар саобраћајнице према овом насељу.