Проширују Љевчанску улицу код Клиничког центра

Вишегодишњи проблем Љевчанске улице на Паприковцу са сужењем дијела саобраћајнице, на дионици код Универзитетског клиничког центра, требало би да буде ријешен ове године.

Према подацима Одјељења за саобраћај и путеве, у току је рјешавање имовинских односа на спорном дијелу пута, који су до сада ствараили сметњу да дио ове саобраћајнице буде изграђен у пуном профилу.

  • Приликом реконструкције ове улице, прије неких петанестак година, због нерегулисаних имовинских односа остао је проблем са дијелом саобраћајнице који није изграђен и гдје се саобраћај одвијао једном траком. Разговарамо са власником парцеле, а већ је урађена пројектна документација за изградњу потпорног зида и приступног пута до куће која се налази на овом дијелу, како би добили саобраћајницу у пуном профилу – кажу у одјељењу.

Уколико се успјешно заврше имовински односи, у одјељењу се надају да би већ с прољећа завршили овај пројекат.

  • Од велике важности је да добијемо саобраћајницу у пуном профилу ради што безбједнијег одвијања саобраћаја с обзиром на то да Љевчанска улица представља најкраћу саобраћајну везу између Лауша и Петрићевца, односно Мотика – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве и подсјећају да ће ове године бити саниран и други дио Љевчанске улице, која је претрпјела оштећења због изградње пута за Мотике.