Проширење вртића: 50 нових мјеста у „Јежевој кућици“

Упоредо са реконструкцијом објекта у оквиру вртића „Јежева кућица“, проведен је тендер за опремање новог простора, како би на јесен био стављен у функцију.

Тиме би више од 50 малишана нашло смјештај у новом дијелу вртића „Јежева кућица“, а у оквиру плана да се до краја године отвори укупно нових 600 мјеста у предшколским установама.

Реконструкцију овог објекта у дворишту вртића који је некада користило удружење „Дуга“, заједно финансирају Град и Развојни програм Уједињених нација (УНДП), а средства за опремање објекта издвојена су из градског буџета.

Пројектом је, између осталог, предвиђена израда нове демит фасаде, замјена постојеће столарије (унутрашње и вањске), кровног покривача, те постављање одговарајуће термоизолације.

Радови, који су почели прије нешто мање од мјесец дана, одвијају се планираном динамиком и до сада су завршени припремни радови на објекту, срушени плафони, зидови, подови, демонтирана стара столарија…

Рок за завршетак радова је 80 дана од увођења извођача у радове.

Такође, уз помоћ УНДП-а, најстарији бањалучки вртић „Јежева кућица“ обновљен је крајем октобра прошле године. Тада је замијењена комплетна столарија и обновљени фасада и кров на објекту.

 Планиран завршетак радова на јесен (Фото архива)

Планиран завршетак радова на јесен (Фото архива)