Прослава Дана града убудуће под новим мотом

Град Бањалука биће током априла и маја ове године поприште бројних културних, забавних и гастро манифестација, који ће се одвијати под заједничким именитељем – „Прољеће у Бањалуци“, одлучено је на данашњој сједници Организационог одбора за обиљежавање 22. априла, Дана града Бањалуке.

Према одлуци Организационог одбора, у идућим седмицама биће утврђен календар предстојећих манифестација, с тим да ће ови догађаји бити подијељени у два дијела – једне који се односе на обиљежавање 22. априла, те оне који ће трајати све до 17. маја, односно градске крсне славе.

Градоначелник Игор Радојичић, који се налази на челу Организационог одбора, нагласио је да је циљ да се предстојеће манифестације искористите за што успјешнију туристичку опромоцију Бањалуке у регионалним оквирима, због чега су већ на разматрању приједлози за организацију низа манифестација у оквиру „Прољећа у Бањалуци“.

– Прецизан списак манифестација, које ће се одржавати под овим мотом, биће познат у наредним седмицама, а већ сада можемо рећи да ће Бањалука у то вријеме бити домаћин бројним концертима, забавним и гастро манифестацијама за које се надамо да ће привући што више туриста у наш град – казао је Радојичић.