Пријечани добили нову модерну саобраћајницу!

Градоначелник Игор Радојичић и предсједник Савјета МЗ Пријечани Дарко Шкобић данас су пустили у функцију новоизграђену дионицу пута за Пријечане, у дужини од нешто више од једног километра. Ово је један од највећих појединачних пројеката у области саобраћајне инфраструктуре на подручју града, чија вриједност износи око 850.000 КМ.

-Уз велику финансијску вриједност, саобраћајница има и велику вриједност за мјештане овог веома насељеног мјеста. Уједно, ријеч је и о сабраћајници која је веома важна и у овом сјеверном правцу према Лакташима и спајању према путу за Прњавор – казао је Радојичић.

Дуго је времена овај пут био један од приоритета Града Бање Луке, и сада у коначници, према градоначелниковим ријечима – мјештани су добили далеко боље услове за живот.

-Урађена је комплетна саобраћајница са оборинском канализацијом, новом водоводном мрежом, тротоаром и лед расвјетом – нагласио је Радојичић.

Градоначелник је најавио да ће сљедеће седмице у функцију бити пуштен пјешачки мост преко Врбаса у Пријечанима, који је сада прошао тест оптерећења и очекује се технички пријем.

-Још низ ситнијих послова, од саобраћајница па до расвјете биће реализован на овом подручју. Уз то и уз школу која је уређена, ово ће од једног сеоског постати приградско подручје у коме ће бити љепше живјети него у центру града – закључио је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Пријечани Дарко Шкобић, казао је да су Пријечани брзорастуће насеље, чији развој не може да прати инфраструктура.

– У насељу је преко 700 стамбених објеката и три хиљаде становника. У свим разговорима са челницима града смо истицали да нам је пут приоритет и хвала градоначелнику и Градској управи што су то препознали. Такође сагласни смо да се овај посао настави како би пут стигао до центра насеља – нагласио је Шкобић.