Пријем за учеснике Ђурђевданског фестивала

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић уприличио је данас пријем за учеснике Ђурђевданског фестивала, који ће бити одржан вечерас у дворани „Борик“, са почетком у 20 часова.

На овогодишњем, 26. издању фестивала дјечије пјесме, учествоваће 19 малишана из Републике Српске, Федерације БиХ, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Русије. Биће изведено 16 композиција које конкуришу за 11 фестивалских награда.

Како је истакао Радојичић, многи учесници ове једне од најдуговјечнијих манифестација данас су већ познати реномирани умјетници, а има и оних који су прешли у композиторске или ауторске воде.

Град Бања Лука је и ове године подржао фестивал, укључујући га у манифестацију “Прољеће у Бањалуци”.

-Ово је регионални догађај, који се уклапа у наш концепт регионалног центра. Догађај за који се чује ван граница наше земље и од великог значаја за афирмацију Бања Луке – казао је Радојичић.

Уредник такмичарског дијела фестивала Драгољуб Сладојевић навео је да ће хуманитарни фонд овогодишњег фестивала чинити приход од продатих улазница и од СМС гласања.

На челу жирија ће бити пјевачица Јелена Томашевић. Наградни фонд овогодишњег Ђурђевданског фестивала износи 5.000 КМ.

Учеснице овогодишњег фестивала Екатарина Тарабић и Ана Бертић истакле су на данашњем пријему у Градској управи да су задовољне што су добиле прилику да учествују на овом фестивалу, који је како су навеле – одлично организован и доноси им пуно забаве и дружења.