Пријавите пројекте за „Прољеће у Бањалуци“

Сва удружења грађана и друга правна лица, која имају идеје и пројекте за манифестације овогодишњег „Прољећа у Бањалуци“, могу да их пријаве на позив за суфинансирање.

Овај позив Градске управе отворен је до 17. јануара, а све предложене манифестације треба да буду реализоване у периоду од 15. априла до 15. јуна ове године.

-Удружења грађана, фондације и друга правна лица која имају обезбијеђен дио средстава за своје пројекте, било да се ради о култури, туризму или спорту, могу да се пријаве на наш јавни позив. Тако ће имати могућност да постану дио блока догађаја који ћемо организовати у оквиру „Прољећа у Бањалуци“, манифестације која је већ постала препознатљива по бројности и квалитету догађаја које је чине – казао је начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Невен Станић. Он је додао да је у градском буџету за овај позив предвиђено 150.000 КМ.

Како је истакао, обједињавањем готово свих културних, спортских и туристичких догађаја у овај програм има за циљ да се Бања Лука и регионално промовише и привлачи посјетиоце из цијелог региона.

-Позив за избор манифестација за „Прољеће у Бањалуци“ требало би да допринесе да се дође до још квалитетног и новог садржаја. Зато је потребно да организатори предложе креативан садржај који ће побољшати културну, туристичку, спортску, забавну и гастрономску понуду у граду за госте, туристе и домаће становништво – рекао је Станић.

Према позиву, већина садржаја треба да буде везана за два значајна датума за град Бању Луку – 22. април Дан града и Спасовдан, крсну славу града, која се наредне године обиљежава 28.маја.

Говорећи о прошлогодишњем „Прољећу у Бањалуци“, он је навео да је било више од 90 догађаја које су финансирали и Град и организатори.

-Забиљежени су вишеструко позитивни ефекти како за граду тако и за пословну заједницу. Конкретно, за четири одсто порастао је приход од промета у угоститељским објектима и хотелима, а за девет одсто приход од боравишне таксе. То све иде у прилог томе да можемо да развијамо туризам и туристичке капацитете – закључио је Станић.

Комплетан јавни позив за избор манифеастација које ће бити суфинансиране у оквиру овогодишњег „Прољећа у Бањалуци“ можете преузети овдје.

 

 90 манифестација у оквиру прошлогодишњег ″Прољећа у Бањалуци″

90 манифестација у оквиру прошлогодишњег ″Прољећа у Бањалуци″