Пријаве за подстицаје до 13. јула: Почеле обуке за израду бизнис плана

Пријаве за додјелу подстицајних средстава у функцији запошљавања за 2018. годину, за шта је на располагању укупно 1.020.000 КМ, отворене су до 13. јула ове године.

Средстава су намијењена за унапређење пословања привредних друштава и самосталних предузетника са подручја града, за самозапошљавање у производним, занатским, трговинским и услужним дјелатностима и по први пут за оспособљавање средњих стручних школа за обављање ученичке праксе.

И ове године, Градска  развојна агенција у склопу овог јавног позива за додјелу подстицајних средстава, организује обуке за израду бизнис плана за незапослена лица која су пријављена на евиденцији ЈУ Завода за запошљавање РС, Филијала Бања Лука – Биро Бања Лука, а испуњавају услове за остваривање права на субвенције.

Обука за израду бизнис плана, који је обавезујући по јавном позиву, одржаваће се у просторијама Градске развојне агенције у Улици Јосифа Панчића бр.8 у сали за едукације, а обуци ће моћи присуствовати полазници који су претходно испунили формалне  услове из Јавног позива за додјелу подстицаја. У плану су двије групе полазника, 3-4. јул. и 5-6. јул, у временском периоду од 09 до 16 часова. По потреби, биће формирана још једна додатна група.

Полазници ће обуци присуствовати два дана, када ће имати прилику да своју пословну идеју сагледају из више углова, као и кроз саме мане и предности. Предавач је Иван Бабић, који наглашава да полазници у току два дана науче да своју пословну идеју  разраде до најситнијих детаља кроз најзначајније сегменте бизнис плана (анализе тржишта, маркетинг плана, финансијског плана). Након разраде свих ових сегмената бизнис плана, полазницима буде јаснија слика будућег развоја њихове пословне идеје.

Актуелни јавни позив и пратећу документацију погледајте овдје.