Пријаве за подстицаје до 15. јула: Почеле обуке за израду бизнис плана

Пријаве за додјелу подстицајних средстава у функцији запошљавања за 2019. годину, за шта је на располагању укупно 1.122.000 КМ, отворене су до 15. јула ове године.

Jавни позив се односи на додјелу подстицајних средстава за унапређење пословања привредних друштава и самосталних предузетника, те оспособљавање средњих стручних школа за обављање ученичке праксе у производним, занатским, трговинским и услужним дјелатностима.

-Када су у питању трошкови набавке основних средстава са циљем технолошког развоја малих и средњих предузећа, суфинансирање износи до 30 одсто набавне вриједности средстава. Максималан износ средства по подносиоцу пријаве не може бити већи од 20.000 КМ. Подстицајна средства за суфинансирање набавке опреме за опремање кабинета за практичну наставу средњих стручних школа са циљем обезбјеђења квалификоване радне снаге неопходне на тржшту рада износе највише 30.000 КМ по подносиоцу пријаве – истичу у надлежном одјељењу.

И ове године, Градска  развојна агенција у склопу овог јавног позива за додјелу подстицајних средстава, организује обуке за израду бизнис плана за незапослена лица која су пријављена на евиденцији ЈУ Завода за запошљавање и одлучили су се за започињање самосталног бизниса.

Обука за израду бизнис плана, који је један од обавезујућих докумената по јавном позиву, одржаваће се у просторијама Градске развојне агенције у Улици Јосифа Панчића бр. 8 у сали за едукације, а обуци ће моћи присуствовати полазници који аплицирају за подстицајна средства у сврху самозапошљавања по Јавном позиву. У плану су двије групе полазника, и то  2-4. јул  и 3-5. јул у термину од 11 до 16 часова.

Полазници обуке ће имати прилику да тестирају своју пословну идеју и сагледају све сегменте пословања попут анализе тржишта, маркетинг плана и финансијског плана.Након разраде бизнис идеје и израде бизнис плана, полазницима ће бити јаснија слика будућег развоја њихових новооснованих предузећа.

Актуелни јавни позив и пратећу документацију погледајте овдје.

 Фото илустрација

Фото илустрација