Предсједник Скупштине града угостио Слободу Мићаловић

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, угостио је данас истакнуту позоришну, филмску и телевизијску глумицу Слободу Мићаловић. Гостовање хит представе „Френки и Џони“, у којој играју Слобода Мићаловић  и Игор Ђорђевић, а која ових дана гостује у Републици Српској била је само једна од тема разговора.

Предсједник Талић захвалио је Слободи Мићаловић која даје допринос позоришној умјетности Бање Луке и Републике Српске, истичући да је итекако значајно то што је била предсједник жирија на Фестивалу студентских позоришта „Кестенбург“ гдје су млади ствараоци имали прилику да разговарају и уче од ње.

– Слобода Мићаловић нам је увијек драга гошћа, а заправо је већ доживљавамо као домаћу, јер она је пријатељ Студентског позоришта, културе и нашег града. Разговарали смо о могућностима организовања радионица које би водила Слобода Мићаловић у Бањој Луци. То би много значило талентованој дјеци која планирају да упишу академију и баве се глумом – истакао је предсједник Талић.

Он је Мићаловићеву упознао и са кандидатуром Бање Луке за Европску престоницу културе 2024. године и подвукао важност те кандидатуре.

Слобода Мићаловић је захвалила Талићу на пријему и подршци коју пружа умјетницима и културним радницима.

– Са Фестивала студентских позоришта „Кестенбург“ носим дивно искуство. То је веома значајан и добро осмишљен фестивал око којег се окупило много даровитих стваралаца и многобројна публика. Радујем се доласку и у Народно позориште РС чију сцену волим и гдје сам љетос играла представу. Врло је важно да подигнемо свијест о значају куктуре, јер култура је темељ друштва. Без наше културе, не би било више ни нас – казала је Слобода Мићаловић.