Први пут у нашем граду: Манифестација „Прослава пунољетства“

У нашем граду, по узору на неке европске градове, вечерас је први пут одражана манифестација под називом „Прослава пунољетства“. Младим Бањалучанима, који су рођени 2000. године и који ове године пуне 18 година, обратио се градоначелник Игор Радојичић, а забава се, након Банског двора, наставила у дворани Обилићево.

Радојичић је свима, без обзира којег дана су рођени, честитао рођендан и пунољетство, те пожелио много успјеха у даљем животу. Он је нагласио да је ово прва генерација која пробија лед у једној од многих идеја које у Бањој Луци покушаавамо да спроведемо. Градоначелник је младима поручио да размисле о студирању на Универзитету у Бањој Луци, али и да ако оду у иностранство, да се увијек враћају у свој град.

– Вјерујем да многи од вас размишљају о студирању негдје у иностранству, али приликом избора факултета имајте у виду и Универзитет у Бањој Луци. Ту можете да стекнете фина знања. Без обзира, да ли отишли негдје вани да студирате, ја вам желим да се увијек враћате у Бању Луку. Ово је диван град и колико год вам се чинило кад одете у иностранство, видјећете да ће вас, прије или касније, срце повући према вашем граду – рекао је Радојичић.

Појашњавајући идеју ове манифестације, градоначелник је казао да је сваком нашем пунољетном суграђанину, који ове године пуни 18 година, упућена позивница на кућниу адресу за прославу.

– Ви сте млади и амбициозни људи, пуни идеја и самопоуздања. Не одустајте у реализацији својих идеја, јер је живот чудан и у животу тешко да било шта иде праволинијски. Биће свега у животу, али немојте никада одустајати. У животу треба имати циљ и настојати тај циљ остварити.

Живите у граду који може да понуди доста тога за наше прилике. Градска управа вам стоји на услузи за сваку помоћ у пословима који су пред вама. На крају школске године сви ћете добити бесплатне родне листове, неки од вас и стипендије, а у Градској управи можете да провјерите да ли сте уписани у бирачки списак јер сте стекли право гласа – навео је градоначелник у свом обраћању младим суграђанима.

Саша Драгољић из Удружења “Правда” које је организовало “Прославу пунољетства” рекао је да се Бања Лука организацијом ове манифестације сврстава у низ европских градова који на тај начин показују да им је стало до сопствене младости и будућности.

– Пунољетство је један од важнијих тренутака у животу сваког човјека. То је дан када и званично улазимо у свијет одраслих. Ви јесте будућност нашег града, Републике Српске, али зашто не рећи, и читавог свијета. Не престајте бити дјеца, јер ваши дјечији снови, ако их досљедно пратите, могу промијенити свијет – закључио је Драгољић.