Појачане контроле аутомеханичара

Градска инспекција, у наредним данима, појачаће контроле механичарских радионица на подручју града у којима се обављају поправке и сервиси моторних возила.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман истиче да је примјетна нагла експанзијa нелегалних радионица које пружају услуге поправке моторних возила.

  • До сада смо спорадично вршили контроле на основу пријава грађана, али сада ћемо детаљно исконтролисати све механичарске радње на подручју Бање Луке. Овим контролама не желимо само да кажњавамо, већ да, све оне који раде, уведемо у легално пословање – најавио је Кецман.

Он је додао да ће градски инспектори у наредним данима интензивно радити и на контроли претварања пољопривредног земљишта у грађевинско, посебно уз путне комуникације.

  • Задатак инспектора је да све локације гдје се врши претварање прегледају и констатују стање, а највише посла имаће на локацијама уз пут Бања Лука – Приједор. Такође, појачаћемо и контролe ископа на градилиштима, јер морамо знати гдје одлази вишак ископане земље и о којим количинама је ријеч – рекао је начелник Кецман и додао да ће у наредном периоду услиједити и јаче контроле одвоза мјешовитог отпада на депонију, затим рентакар и такси превозника, те цвјећара, поготово уочи 8. марта.

И овај пут, из градске инспекције апелују на грађане да сарађују са Градском управом  односно да све неправилности које примјетe, дојаве надлежним градским службама.

  • Веома важан сегмент нашег рада је сарадња и помоћ наших суграђана. Ми смо на истом задатку и молим све грађане који уоче било какве неправилности да то пријаве инспекцији или другим надлежним службама, а ми ћемо реаговати у најкраћем могућем року – закључио је Кецман.