Почињу радови на новом мосту у Драгочају

Стари и дотрајали мост у центру Драгочају до љета би требао бити замијењен новим, савременијим прелазом преко рјечице Драгочајке који ће имати двије саобраћајне траке и тротоаре за пјешаке.

Грађевинци излазе на терен крајем овог мјесеца, а из градског буџета за реализацију овог значајног пројекта издвојено је нешто више од 200.000 КМ.

Изградња новог моста самњиће и ризик од излијевања Драгочајке која је због смањеног профила, честим изливањем из корита у зони постојећег моста, задавала муке локалном становништву протеклих година.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Славенко Тадић, увјерен је да ће градња новог моста ријешити проблем великог броја мјештана овог насеља.

-Нови мост би знатно требао убрзати саобраћај јер садашњи има само једну саобраћајну траку. Осим тога, биће и безбједнији прелаз пјешака, посебно дјеце која иду у школу, јер на старом мосту нема тротоара. Уз то, биће обезбјеђен и бољи проток Драгочајке, што је од изузетеног значаја због превентиве против поплава – истакао је Тадић.

Према пројекту, нови мост биће дугачак 13, а широк девет метара. Имаће двије саобраћајне траке по три метра, те двије пјешачке стазе од по метар и по ширине.

Према плановима Одјељења за саобраћај и путеве, по изградњи новог моста, биће потребно урадити и приступне саобраћајнице и уредити корито Драгочајке.

У циљу побољшања услова живота мјештана тог краја, недавно је урађена нова путна инфраструктура у насељу Рамићи и обновљен мост на рјечици Иваштанки. Такође у засеоку Градина прошле године, у функцију је пуштен нови мост преко рјечице Драгочајке.

Изградња новог моста у центру Драгочаја је првобитно била планирана још прошлог љета, али је тај посао одложен због неуспјешних процедура јавних набавки.