Почињу радови: Милион КМ за нови пут у Шарговцу

Изградња централнe саобраћајнице кроз насеље Шарговац почеће већ идуће седмице, у оквиру пројекта вриједног близу милион КМ, најављено је из Одјељења за саобраћај и путеве. Према пројекту, планирана је изградња модерне саобраћајнице кроз Шарговачку улици у укупној дужини од око 900 метара.

– Саобраћајница ће бити широка шест метара, са обостраним тротоарима од по два метра. У оквиру ове модернизације, истовремено ће бити изграђена и фекална и оборинска канализација, те измјештена јавна расвјета и изграђена два нова аутобуска стајалишта – навели су из Одјељења.

Вриједност инвестиције износи 954.000 КМ, а изградња саобраћјнице кроз Шарговац је један од већих пројеката у области саобраћајне инфраструктуре који ће бити реализован у овој години. Рок за извођење радова је 180 дана од увођења извођача у посао.

– Ово је далеко највећи инфрструктурни пројекат у Шарговцу који су становници овог краја чекали деценијама. Изградњом централне саобраћајнице кроз наше мјесто, Шарговац ће се отворити према граду и, од једне приградске мјесне заједнице, постаће право градско насеље угодно за живот – рекао је предсједник Савјета МЗ Шарговац Рајко Радаковић.

Десетак дана касније, како најављују из надлежног одјељења, започеће и највећи саобраћајни пројекат ове године, вриједан више од два милиона марака, а то је изградња пута кроз насеље Мотике.

Извођач радова изградње пута у Шарговцу је предузеће „Грађење Ђурић“.

 Фото: архива

Фото: архива