Почиње “Креативни август”: Бројни садржаји за дјецу и младе

Манифестација намијењена дјеци и младима “Креативни август” почиње данса и трајаће све до 25. августа, а мјесто окупљања је обала Врбаса иза дворане Обилићево.

Програмски садржаји биће реализовани сваки дан осим недјеље, у термину од 18 до 20 часова .

Манифестацију 15. годину заредом организује Омладински центар “Здраво да сте”, са идејом да дјеца своје слободно вријеме током распуста проведу на креативан и занимљив начин стичући нове вјештине и развијајући личне таленте.

У периоду од 5. до 10. августа дјеца и млади имаће прилику да се упознају са радом удружења и неформалних група које дјелују на подручју града. Планиране активности су: капуера, роботика, болница за бубамаре, Плави телефон, те школа мишљења.

Од 12. до 25. августа програм ће бити настављен сљедећим садржајима: сликарство за дјецу и младе, креативне рукотворине, стрип цртање и графити, школа гитаре, бреак данце, удараљке, театар, јога, фото/ видео радионица, спорт и здрави стилови живота, поетске и филмске вечери.

Завршетак манифестације биће уприличен 25. августа отварањем изложбе и концертом на отвореном.

Сви садржаји у оквиру програма манифестације “Креативни август” су бесплатни.

И ове године, Град је подржао „Креативни август“. Манифестација је подржана и од стране БХРИ, имплементирана од стране ИОМ-а, а финансијски подржана од стране УСАИД-а. Подршку манифестацији дала је и компанија Хемофарм.