Почиње кошење амброзије

Кошење амброзије на  јавним површинама у граду почеће 15. јула, најављено је из Одјељења за комуналне послове. Како истичу из надлежног одјељења, планом је предвиђено да кошење ове коровске биљке почне прије њеног цвјетања.

  • Акцијом ће бити обухваћена сва градска насеља, а косиће се у више наврата. Aмброзија ће бити уклоњена са око 70.000 квадратних метара јавних површина, а из градског буџета биће издвојено 20.000 КМ – речено је у Одјељењу за комуналне послове.

Велики проблем у борби против ове коровске биљке представљају запуштене приватне парцеле гдје Градска управа нема надлежности да предузима мјере сузбијања, као и пољопривредне површине, поготово након жетве.

  • Молимо наше суграђане да нам се прикључе у овој акцији и да на својим парцелама униште амброзију ако је примјете. Такође, још једнапут апелујемо и на власнике запуштених парцела да те парцеле уреде, јер се и ту јавља амброзија – истакли су у ресорном одјељењу, који ову акцију кошења проводе у сарадњи са Комуналном полицијом и Одјељењем за инспекцијске послове.