Почиње „Бањалучка зима“

Отварањем „Зимзограда“ у Парку „Младен Стојановић“, вечерас у 18 часова почеће вишедневна манифестација „Бањалучка зима“.

У оквиру „Зимзограда“, који ће трајати до 31. јануара 2019. године, биће организовано много занимљивих догађаја за дјецу и родитеље, међу којима су и „Фан парк“ дјечје игралиште, „Прашка бајка“ у којој ће бити смјештена угоститељска зона, те велико клизалиште „Ice park“.

На дан отварања, како је најавио организатор агенција „Минт“, биће упаљено више од 300.000 лампица.

Програм дешавања у „Зимзограду“ за децембар погледајте у наставку: програм I и програм II.

Иначе, „Бањалучка зима“ доноси атрактивне садржаје, чија ће круна бити тродневни, велики концерти током новогодишњих празника, по узору на регионалне центре. За 30. децембар планиран је концерт пјевача Хариса Џиновића, у новогодишњој ноћи Жељка Самарџића и Николе Роквића, док ће 1. јануара публику забављати Жељко Јоксимовић.

Бањалучани и туристи који за Нову годину посјете највећи град Српске моћи ће да посјете атрактивне туристичке садржаје у Парку „Младен Стојановић“, на платоу испред Музеја савремене умјетности Републике Српске и у паркићу код Народног позоришта Српске, те пригодну новогодишњу продају на Тргу Крајине.

Плато испред Музеја савремене умјетности од сутра, 15. децембра, за најмлађе биће претворен у „Бањалучку бајку„, а паркић код Народног позоришта Републике Српске нудиће 30 дана забаве (BeLive). Организатор догађаја на ове двије локације је агенција „Луцидо“.

У „Бањалучкој бајци“ биће организован и дочек дјечије Нове године, уз наступ кловна, Дједа Мраза, балон-шоу и плесно-акробатски перформанс на свили.

Циљ ове манифестације, чији слоган је „Бања Лука те зове“, да се Бања Лука позиционира као регионални туристички центар и да, кроз новогодишњи програм и концерте, привуче што већи број туриста.