Почело проширење Улице Ивана Горана Ковачића

Реконструкција саобраћајнице у Улици Ивана Горана Ковачића, на потезу од „Центрума“ до „Леснине“, почела је данас, у оквиру заједничког пројекта Града и предузећа „Путеви РС“, вриједног два милиона КМ.

Саобраћајница ће бити проширена на четири саобраћајне траке, са пјешачком и бициклистичком стазом, као и аутобуским стајалиштем.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао радове, казао је да се реконструкцијом Улице Ивана Горана Ковачића слаже посљедњи елемент мозаика Источне трансверзале.

  • Коначно се повезују источни и западни транзит на начин да се нови кружни ток код „Леснине“ спаја модерном саобраћајницом са кружним током код „Центрума“, односно западним транзитом. Тако добијамо једну непрекинуту авенију или трансверзалу која се протеже од „Центрума“ па све до новог моста у Обилићеву, на којој се налази шест кружних раскрсница, спојен источни транзит, спојен мост, бициклистичке и пјешчаке стазе, модернзиоване саобраћајнице… – казао је Радојичић.

Директор предузећа „Путеви РС“ Ненад Нешић, рекао је да очекују да се саобраћајница у Ивана Горана Ковачића уради и прије предвиђеног рока од 210 календарских дана.

  • Добићемо модерну саобраћајницу са четири траке, чиме би требало да се убрза саобраћај између источног и западног транзита. Трудићемо се да радови што мање утичу на одвијање саобраћаја у овом дијелу града – навео је Нешић.

Извођач радова је предузеће „Нискоградња“ из Лакташа.