Почело обиљежавање љетњих тераса

Градске службе кренуле су данас, испред хотела „Палас“, у обиљежавање тераса угоститељских објеката, у настојању да се, уочи почетка љетње сезоне, уведе ред у ову област, саопштено је из Одјељења за просторно уређење. Циљ обиљежавања је лакша контрола постављених башта, јер се у пракси дешава да закупци јавних површина често користе веће површине од одобрених.

Начелник Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић је потврдио да ће све љетње терасе постављене на јавној површини испред угоститељских објеката у року од мјесец дана бити обиљежене бијелом бојом са уграђеним грбом града.

– Границе љетњих тераса биће обиљежене у складу са локацијским условима и грађевинском дозволом – нагласио је Станаревић.

Овакава одлука у много чему ће олакшати посао и Комуналној полицији која обавља надзор над заузимањем јавних површина у сврху постављања љетних башта и која ће одмах, визуелно, моћи утврдити да ли је она постављена у складу или мимо одобрења.

–Физичким обиљежавањем тераса, и на први поглед ће бити јасно да ли се ради о легалном или нелегалном заузимању простора – каже начелник Комуналне полиције Миленко Летић.