Почело асфалтирање кружног тока код Полицијске управе

Радови на изградњи кружне раскрснице код Полицијске управе улазе у завршну фазу, у настојању да идуће седмице нови кружни ток на овом, фреквентном укрштању буде пуштен у саобраћај.

У оквиру завршних радова, током дана почеће полагање првог носивог слоја асфалта на укрштању улица Исаије Митровића, Солунске и Козарске, а јутрос су почели радови на асфалтирању тротоара.

-Након полагања носивог слоја асфалта на коловозним површинама, стећи ће се услови за уградњу завршног слоја асфалта, исцртавање хоризонталне сигнализација, те постављање вертикалне сигнализације – казали су у ресорном одјељењу.

Овај, будући кружни ток једна је од кључних саобраћајних тачака у граду, пошто представља повезницу Источног и Западног транзита. Пројекат вриједан 369.000 КМ, финансира Град и изводи се у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“.

Оно што издваја ову од других кружних раскрсница у граду, јесте то да се овдје ради о повезивању двије трокраке раскрснице које су до сада функционисале засебно.

-Ова раскрсница неће бити у класичном облику круга, него више елипсе која ће повезати двије раскрснице – истакнуто је из Одјељења за саобраћај и путеве.